Ce părți ale mașinii este mai bine să împachetați cu o peliculă în primul rând?

Ce părți ale mașinii este mai bine să împachetați cu o peliculă în primul rând?

Lipirea corpului cu o folie de protecție este o întreprindere costisitoare. Dacă bugetul este limitat, nu ar trebui să economisiți pe calitatea materialului.

Este mai bine să cumpărați o acoperire fiabilă, dar să o aplicați numai pe elementele individuale ale corpului. Astăzi, orice mare magazin de ambalaje auto poate oferi o gamă largă de protecție anti-pietriș: vinil sau poliuretan, transparent sau colorat, subțire sau gros. Șoferul poate alege doar un strat de acoperire pe gustul său și să lipească acele zone care sunt cele mai vulnerabile la deteriorare.

CORPS FAȚĂ

Acest domeniu este o prioritate. În partea frontală a corpului apar adesea zgârieturi de la contactul cu bordurile, zgârieturi de la coliziunile cu alte mașini, așchii de la pietre care zboară și alte daune. Pentru a păstra integritatea vopselei și pentru a evita reparațiile constante, vă recomandăm aplicarea anti-pietriș la următoarele elemente:

  • întreaga suprafață a barei de protecție față;
  • aripi față pe ambele părți;
  • carcase pentru oglinzi retrovizoare;
  • marginea frontală și colțurile capotei;
  • stâlpii de parbriz.

OPTICA AUTO

Farurile și farurile de ceață au nevoie de protecție încă din primele zile de funcționare a mașinii. Mai ales pe drumuri proaste sau în condiții meteorologice nefavorabile, unde există un risc mare de deteriorare de către pietre, nisip, crengi sau bucăți de gheață.

Aplicarea antigravitației nu va proteja optica de distrugere în timpul unui impact puternic, dar va ajuta la evitarea daunelor minore – zgârieturi, crăpături, zgârieturi și tulburări. Cu o astfel de acoperire, farurile vor putea menține transparența, luminozitatea și estetica mulți ani.

UȘI

Dacă proprietarul mașinii plănuiește să vândă mașina în mod profitabil în viitorul apropiat, primul pas este protejarea acestei zone. Mai ales dacă vehiculul este folosit într-un taxi, pentru un transfer corporativ sau transport privat. Nu va fi de prisos pentru autoladies care preferă să poarte tocuri, precum și pentru șoferii care trebuie să poarte în mod regulat copii sau câini de talie mare.

Pentru a proteja vopseaua de deteriorarea în timpul îmbarcării și debarcării, nu este necesară lipirea pe toată suprafața și perimetrul ușilor. Este suficient să aplicați o acoperire pe astfel de zone:

  • Treimea Inferioară. Aici apar adesea zgârieturi și așchii de la pietre, precum și zgârieturi de la impactul accidental asupra bordurilor sau ușilor mașinilor vecine.
  • Zona mânerului. La deschiderea ușilor, această zonă este adesea zgâriată de chei, cuie, inele, genți și alte accesorii.
  • Pragurile. Dacă nu există căptușeli obișnuite din plastic sau metal în această zonă, atunci vopseaua este deteriorată rapid de pantofii șoferului și pasagerilor.

REZERVARE GEAM AUTO

Transparentele moderne nu afectează vizibilitatea, dar pot îmbunătăți semnificativ proprietățile unei piese fragile. Filmul anti-pietriș de înaltă calitate creează un efect triplex, crescând rezistența generală a structurii. Parbrizul blindat este mai rezistent la crăpături, zgârieturi și așchii. În cazul unui accident, acesta nu se sfărâmă în fragmente mici, ceea ce reduce la minimum riscul de rănire a pasagerilor. În același timp, filmul îmbunătățește izolarea fonică și protejează interiorul de supraîncălzire, ceea ce mărește confortul călătoriilor de zi cu zi.

Protecția anti-pietriș poate fi aplicată și pe geamurile laterale, care sunt adesea deteriorate de impacturi accidentale în timpul aterizării și zgâriate atunci când geamurile electrice sunt utilizate activ.

PROTECTIE SPATE

Aici ar trebui să se acorde prioritate barei de protecție. Stratul de protecție poate fi aplicat pe întreaga suprafață a piesei sau în două benzi pe toată lungimea.

În acest din urmă caz, materialul trebuie aplicat:

  • pe marginea inferioară, vulnerabilă la pietriș, agenți de dezghețare și murdărie;
  • pe suprafața superioară, care este deteriorată la încărcarea și descărcarea portbagajului.

O peliculă bună poate proteja în mod fiabil structurile transparente și vopseaua timp de 7-10 ani. Cu toate acestea, nu uitați că, odată cu lipirea parțială a corpului, vopseaua din fabrică se va estompa neuniform la soare. Prin urmare, în viitorul apropiat, este de dorit să se aplice o peliculă anti-pietriș pe acoperiș, portbagaj și alte elemente rămase fără protecție.