Seicii arabi au stabilit tendința pentru mașinile „de marmură”

vinil marmorat

Cea mai recentă modă pe străzile Londrei – vinil marmorat

La Londra, două supermașini scumpe au fost observate pe plăcuțele din Dubai – un Ferrari 812 Superfast și un Bentley Bentayga, care arată ca și cum ar fi sculptate din marmură albă. Filmul cu marmură câștigă popularitate în rândul proprietarilor bogați de mașini de lux, relatează Fox News.

vinil marmorat

Dar, după cum sa dovedit, nu toată lumea este capabilă să aprecieze un astfel de exotism. Trecătorii intervievați au comparat Ferrari 812 Superfast și Bentley Bentayga cu „o chiuvetă dintr-un hotel lipicios”. „Evident, proprietarul crede că este la modă, dar aceste mașini mi se par ridicole”, a spus unul dintre locuitorii capitalei britanice.

vinil marmorat

Se poate presupune că filmul de „marmură” nu este pentru toate mașinile. De exemplu, pe Web există exemple cu un design similar de Lamborghini Urus și Bugatti Chiron, sub fotografiile cărora există comentarii cu totul admirative.

Filmul de vinil are o serie de avantaje. În primul rând, este capabil să protejeze corpul de mici resturi care pot lăsa așchii și zgârieturi pe vopsea. Și în al doilea rând, dacă designul extravagant se plictisește, acesta poate fi îndepărtat, redând mașina la aspectul inițial.

Studiourile de tuning binecunoscute folosesc de ceva timp o tehnică similară cu un design „asemănător cu piatra”. De exemplu, la Salonul Auto de la Geneva din martie a acestui an, Mansory a prezentat Bugatti Veyron, a cărui caroserie este acoperită cu un material special numit „Marble Collage” („colaj de marmură”).