Folia de protecție a parbrizului, asigură o protecție eficientă?


Menținerea în stare optimă a geamurilor autovehiculului dvs. este esențială pentru siguranța dvs. la volan. Murdăria, în special pe vreme nefavorabilă sau la lăsarea întunericului, poate afecta vederea și îngreuna conducerea. Zgârieturile și deteriorările fizice contribuie, de asemenea, la reflectarea luminii, ceea ce distrage atenția șoferului și crește riscul de accident. Un remediu eficient este o folie de protecție a parbrizului.

Durabilitatea foliei de protecție a parbrizului

Aplicarea de folii pe automobile a devenit foarte populară în ultima vreme. Realizat inițial pentru a schimba designul și pentru a pune în evidență mașina cu o grafică neobișnuită, s-a dovedit rapid a fi o modalitate eficientă de a prelungi semnificativ durata de viață a stratului de vopsea. În prezent, atelierele auto specializate oferă și această metodă de protecție a parbrizului.

Testele efectuate cu această folie unică pentru parbriz confirmă rezistența sa la deteriorare, zgârieturi și exfoliere, chiar și în timpul curselor. Cu toate acestea, producătorul garantează fiabilitatea acestor furniruri pe șine până la 20.000 km.

Beneficiile unui protector de parbriz

Parbrizul este cel mai important element din orice mașină, deoarece asigură o bună vizibilitate pentru șofer și siguranța la volan asociată. Este, de asemenea, cel mai vulnerabil la deteriorare, deoarece, în timp ce circulă cu câteva zeci de kilometri pe oră, este în mod constant suflat de vânt, care transportă boabe de nisip, particule de asfalt și reziduuri de material biologic. Suprafața sticlei devine mată și își pierde transparența perfectă după o perioadă atât de lungă de utilizare.

O peliculă polimerică pentru parbrize are multe avantaje:

  • datorită flexibilității sale, absoarbe impactul cu particulele de material, protejând parbrizul de zgârieturi,
  • De asemenea, vă protejează parbrizul de ciobirea cu o piatră mai mare sau cu cioburi de asfalt,
  • previne acumularea și lipirea murdăriei și a prafului pe suprafața sticlei,
  • facilitează scurgerea apei de ploaie datorită acoperirii sale hidrofobe,
  • aderă perfect la sticlă prin termoformare, asigurând o transparență optimă a sticlei și o claritate a vederii,
  • prezintă o rezistență ridicată la rupere, crăpare, zgâriere și alte deteriorări
  • reduce pătrunderea razelor UV
  • este rezistent la exfoliere sau la formarea de bule de aer,
  • nu limitează funcționarea ștergătoarelor și a senzorilor.

Costul aproximativ al instalării foliei de parbriz

Folia de sticlă este o alternativă mai ieftină la așa-numitul blackout, care costă până la 400 de euro. Scopul său este, în primul rând, de a îmbunătăți confortul persoanelor din cabină, deoarece geamul fumuriu reduce pătrunderea razelor UV și, prin urmare, încălzirea cabinei. O folie de protecție a sticlei va îndeplini cu succes aceeași sarcină la un cost mult mai mic.

Costul serviciului depinde de materialul selectat și variază între 100 și 200 de euro. Cu toate acestea, cu cât prețul este mai mic, cu atât calitatea foliei utilizate este mai scăzută și durata de viață mai scurtă. Acesta este unul dintre motivele pentru care merită să alegeți un atelier bun și un material mai scump.

Unde puteți lipi folia pe parbrizul dumneavoastră

Pe măsură ce protecția suprafețelor vopselelor auto și a parbrizelor cu o peliculă protectoare are tot mai mult succes, există multe companii noi care se specializează în astfel de servicii. În România, Folie-Auto este o astfel de companie și de mulți ani oferă servicii în domeniul detailing-ului auto, înțeles pe scară largă.

La Folie-Auto puteți comanda, pe lângă vopsirea parbrizului, aplicarea de lacuri ceramice, renovarea tapițeriei sau spălarea și curățarea temeinică a autovehiculului. Experiența personalului companiei este o garanție suplimentară că fiecare serviciu va fi efectuat la cel mai înalt standard.