Film de carbon 2D, 3D, 4D, 5D – cum să alegi cea mai potrivită structură?

carbon 2D, 3D, 4D, 5D

Filmul de carbon de orice fel este caracterizat de proprietăți fizice ridicate. Fiecare dintre ele este potrivită atât pentru tuning complet, cât și parțial. În articol, vom lua în considerare caracteristicile vizuale, structurale și tehnice ale acoperirii cu carbon.

Diferențele vizuale ale filmelor sub carbon

În exterior, sunt foarte asemănătoare. Trebuie doar să aruncați o privire mai atentă la filme și veți observa diferența.

Carbon 2D imită doar modelul fibrei. De fapt, acesta este un film de vinil obișnuit, deasupra căruia se aplică un model imprimat sub formă de celule din fibră de carbon. Pentru a proteja stratul decorativ, acesta este acoperit suplimentar cu un strat laminat.

Carbon 2D

Carbon 3D este mai dificil de produs. Pe suprafața PVC sunt aplicate benzi drepte cu un model de carbon semilucios mai adânc. Datorită acestui fapt, carbonul 3D are o suprafață rugoasă și o textură pronunțată care este chiar tactilă.

Carbon 3D

Filmul 4D este similar în tehnologia de producție cu 3D, diferența este în dungile în sine. Dacă pentru carbon 3D folosesc linii drepte, atunci pentru 4D sunt curbate, sub formă de emisfere. Acest lucru creează o direcție mai corectă a texturii carbonului. Iar stratul lucios protector aplicat deasupra nu face decât să sporească volumul și profunzimea modelului.

Carbon 4D

Filmul 5D este o încrucișare între 3D și 4D. Textura este identică cu cea 3D. Și în exterior, datorită stratului lucios, arată mai mult ca 4D. Principala diferență dintre fibra de carbon 5D este un strat suplimentar îngroșat de laminare. Face modelul și mai în relief și mai voluminos, iar autovinilul este mai rezistent la abraziune.

Carbon 5D

Diferențele de caracteristici

Toate foliile de carbon sunt fabricate din PVC. Diferențele de grosime a materialului, raportul de întindere și prezența sau absența canalelor de aer.

Deci, carbonul 2D și 3D este prezentat cu o grosime de 160/180 microni, iar filme 4D și 5D – 200 microni. Indicatorul afectează rezistența materialului, gradul de protecție a vopselei. Acestea. cu cât grosimea este mai mare, cu atât autovinilul este mai rezistent la influențele fizice, termice și chimice.

Pretul depinde si de caracteristici. Să comparăm costul foliilor de carbon din magazinul online Vissbon:

  • carbon 2D 200-280 UAH/r.m.
  • carbon 3D 160-360 UAH/r.m.
  • carbon 4D 220 UAH/r.m.
  • carbon 5D 380 UAH/r.m.

Costul unui film poate fi afectat și de culoarea acestuia, un efect suplimentar (de exemplu, un cameleon), dimensiunea unei celule de model.

Sfaturi pentru alegerea filmului de carbon

În funcție de ce părți ale mașinii vor fi lipite, trebuie să alegeți materialul de film.

Pentru lipirea pieselor interne, este logic să comandați o peliculă mai subțire. Are mai puține proprietăți de rezistență, ceea ce este suficient pentru decorarea interioară, în plus, este mai ieftin.

Pentru a lipi peste părțile exterioare: caroserie, plafon, aripi față și bara de protecție, este mai bine să cumpărați o peliculă de carbon mai groasă și cu microcanale. Fibra de carbon mai groasă va proteja mai bine caroseria mașinii de daune minore, iar canalele de aer vor simplifica procesul de aplicare.