De ce este periculos să cumperi o mașină lipită cu un film?

De ce este periculos să cumperi o mașină lipită cu un film?

Destul de des, pe piața auto se întâlnesc mașini second hand, a căror caroserie este lipită cu un film. Și se mai întâmplă ca în față să fie așa-numitul șterg de muște, astfel încât pietrele mici să nu bombardeze capota.

Există două tipuri de folie de protecție: vinil și poliuretan. Vinilul, de regulă, are o grosime de numai 100 de microni, prin urmare, deseori se sparge și se umflă. Poliuretanul este mai durabil și mai fiabil deoarece provine din aviația militară. Acest material are o grosime de deja de la 150 la 300 de microni, datorită căreia stratul de acoperire rezistă perfect la zgârieturi și poate rezista fără probleme la pătrunderea pietrelor mici.

Apropo, un astfel de film poate economisi chiar și în accidente minore. În cazul „lepării” barei de protecție la bara de protecție, stratul de acoperire păstrează vopseaua din fabrică de deteriorare. Ambele tipuri de folie sunt aplicate numai pe elementele caroseriei, excluzând lipirea grilei radiatorului și, bineînțeles, a opticii.

Într-adevăr, o astfel de acoperire este capabilă să reziste eficient la zgârieturi și să prevină așchiile de vopsea, dar are și multe dezavantaje. Totul depinde de cum a fost aplicat filmul. Dacă acest lucru s-ar fi făcut în condiții artizanale, atunci apa ar putea intra sub ea. Acesta este un semn sigur că va începe coroziunea pe elementul corpului. Mai mult, proprietarul o va observa deja când rugina a mâncat prin metal în găuri. Prin urmare, verificați cu atenție o astfel de mașină înainte de a cumpăra.

Încă o nuanță. Filmul și lipiciul au propria lor durată de viață. De obicei, după trei sau patru ani, adezivul începe să mănânce în vopsea. Prin urmare, la îndepărtarea foliei, aceasta se desprinde bucăți, lăsând urme distincte pe lac. Acest lucru este valabil mai ales pentru capotă și acoperiș. Și într-un scenariu foarte rău, filmul va deteriora corpul. Ce se poate întâmpla dacă a fost lipită de o parte a corpului care a fost pictată neglijent. Fie filmul este pe mașină de mai bine de șase ani. Adică, îl puteți rupe împreună cu vopseaua.

Iar cu „fly swatters” lucrurile nu sunt atât de lin pe cât pare. Cert este că această garnitură din plastic este atașată de marginea capotei și, pe lângă funcțiile de protecție, funcționează ca un spoiler. Insectele, polenul și puful sunt cu adevărat aruncate de un astfel de flux deasupra parbrizului. Dar asta schimbă și aerodinamica. Din această cauză, picăturile de ploaie nu mai suflă. Acestea intră în interiorul monturii „sfăcător de muște” și nu se usucă timp de câteva ore. Ca rezultat: apariția focarelor de coroziune și astfel încât capota trebuie revopsită.